Se 11 links til anbefalede sider

Anbefalede links til andre hjemmesider med lokalhistorisk materiale.

Anbefalede links

Læs mere om det gamle Rørvig på nedenstående 11 anbefalede links fra lokalhistoriske kilder i Odsherred, sorteret i alfabetisk rækkefølge. Disse sider giver alle interessante og detaljerede informationer om bl.a. Rørvig og Nakke områderne. Siderne benytter både tekst, billeder og video til at formidle indhold af høj lokalhistorisk værdi for den besøgende. 

Facebook
Email
Pinterest

Aviser i Mediestream

Mediestream giver online adgang til Det Kgl. Biblioteks digitale samlinger af aviser, radio og tv samt reklamefilm. Mediestream indeholder de aviser, der blev digitaliseret i Det Kgl. Biblioteks (tidligere Statsbiblioteket) avisdigitaliseringsprojekt. I perioden 2014-2017 blev 35 millioner avissider fra Statens Avissamling digitaliseret. Fri adgang til 6.590.437 avissider. Begrænset adgang til 28.821.530 avissider.

Bevaringsforeningen Rørvig By og Land

Foreningens formål er at udbrede kendskabet til og sikre de værdier, som har gjort og fortsat kan gøre Rørvig til et attraktivt sted for fastboende, landliggere og gæster, samt at arbejde for beskyttelse og pleje af værdifuld natur og bevaringsværdige bygninger. Her kan du opleve et rigt indhold af lokalhistorisk information, herunder bøger og fotos omhandlende Rørvig i gamle dage.

Danmark set fra luften

Danmark set fra luften – før Google er en online tjeneste, hvor man kan se gamle luftfotos af Danmark fra 1890 og frem. Det Kgl. Biblioteks samling af luftfotos består af omkring 3 millioner unikke optagelser fra 1890 frem til 2010. Samlingen giver et ekstraordinært indblik i udviklingen af det kulturelle landskab og infrastrukturen i byerne såvel som på landet op gennem det 20. århundrede.

Hilsen fra Odsherred

Hjemmeside med masser af spændende lokalhistorie og postkort fra Odsherred. På denne første udvalgte side af 11 anbefalede links, kan derudover købes bøger og plakater samt bestilles foredrag og byvandringer.

Odsherred Lokalarkiv Galleri

Tusindvis af scannede postkort fra hele Odsherred. Masser af albums sorteret efter byer og opdelt med underkategorier. Her har Odsherred Lokalarkiv lagt en stor del af arkivets billeder på nettet til fri afbenyttelse. Du kan finde over 11.000 fotos i lokalarkivets billedgalleri. Fra galleriet kan der downloades i god kvalitet.

Odsherred lokalarkiv

Blandt de anbefalede links er Odsherred Lokalarkiv, som råder over en anselig samling af lokalhistorisk kildemateriale til belysning af Odsherreds historie. Det meste af dette materiale er samlet på Vig Bibliotek, der er dog også en del materiale på Asnæs Bibliotek. Odsherred Lokalarkiv er i dag en del af Odsherred Bibliotek og Kulturhuse. Der tilbydes bl.a. en samling af gamle og nyere fotografier/postkort, film, video og lydoptagelser. Der lånes ikke billeder ud – men der tilbydes fotokopiering/scanning af billeder i god kvalitet.

Odsherred Wiki

OdsWiki omhandler masser af faktuelle artikler om lokalhistoriske emner inden for Odsherreds historie. Antallet af indholdssider på det lokalhistoriske leksikon, Odsherred Wiki, er nu over 12.000 sider. Der er altså efterhånden gode muligheder for at finde svaret på lige dit spørgsmål om Odsherred her. Idéen med OdsWiki, er at gøre det muligt for mange mennesker at dele deres viden om forskellige områder med mange andre.

Odsherred’s Sagn og historier

Her ses over 100 Historier om sagn og seværdigheder i Odsherred, og denne hjemmeside hører derfor til blandt de 11 anbefalede links.

Rørvig Guide

Oplev Rørvig året rundt. Din lokale Rørvig Guide viser dig Rørvig og Nakke med beskrivelser, billeder og placeringer. Sommer, sol og Rørvig – den mest populære årstid i Rørvig hvor turister i tusindevis holder sommerferie i området ved strand og skov. Efterår med løvfald i land og by – den farverige årstid i skov og landskab i Rørvig og Nakke. Naturen viser mange flotte farver og nuancer i efteråret. Vinter er den smukke årstid i Rørvig med sneklædt landskab, og naturen som er pakket ind i iskrystaller som skinner i solens stråler. Foråret er den lyse og milde årstid hvor naturen vågner, skoven grønnes og markerne står gule. Kom til Rørvig og oplev foråret i land og by.

Rørvig Kirkegård

Denne side er blandt de 11 anbefalede links, fordi du kan dykke ned i historien på Rørvig Kirkegård, hvor gravstenene er fotograferet og navne er gjort søgebare på hjemmesiden. Her samler jeg linkene til alle Danmarks fotograferede kirkegårde. At digitalisere alle disse kirkegårde, vores fælles fortid og fremtid, er et landsdækkende projekt på Dk-gravsten.

Statens Arkiver

Rigsarkivet – Der indsamles og bevares historiske kilder som stilles til rådighed for offentligheden. Formålet er at indsamle og opbevare historiske kilder og at stille dem til rådighed for offentligheden. Se scannede og digitaliserede originale protokoller, dokumenter og andre arkivalier på nettet. Rigsarkivet er tilgængeligt for alle, og alle opfordres derfor til at bruge arkiverne og blive klogere på Danmarks historie.

Rørvig Kro og Badehotel, Rørvig.
Færgen Hundested-Rørvig.